Alla inlägg den 3 juli 2012

Av anders andersson - 3 juli 2012 23:41

Nu är det dax igen för en ny Vegas resa, nja kanske inte i morgon men i September :)


Efter 7 bedrövelser och 8 besvikelser så är jag på rätt spår igen.


Sen oktober förra året har jag verkligen fått veta att jag lever. Då upptäckdes att höften var infekterad och att min höft måste opereras om. Först plockade de bort höften och satte in cementkulor och en fjäderpinne i Januari. 6 veckor utan höft blev till 12 för att de inte visste vilken infektion jag hade. Beslut tog ändock att operera höften och den 23/5 kom den efterlängtade operationen.


Allt gick väl och jag var fort upp och hoppade (inte kunnat gå på 4 månader), ingen lösning på infektionshelvetet, men benet fungerade  bra, i 10 dagar sen hoppade höftf-n urled. Den drogs rätt och jag fick komma hem till nära och kära.


Efter ha varit hemma 6 dagar laddade jag och lillgrabben för Sverige-Ukraina, stor tårtbit inhämtad och daxs att luta sig tillbaka i sängen och njuta. Aha TV-kontrollen på andra sidan bordet, böjer mej fram och pang -höften urled igen. Nu var den stora frågan låtsas som om inget hänt och se matchen eller ringa Ambulansen direkt?  Efter en halvtimme så var jag tvungen att kapitulera och ringa dom. Gumman kom hem från Jobbet i samma veva som Ambulansen kom. På sjukhuset skulle de bara dra rätt det, hemresa nästa dag. Tji fick dom, inte gick det att dra rätt. Höftprotesen måste bytas ut igen och en avsliten muskel sys fast. Permission på till Sebastians skolavslutning sen tillbaka till sjukhuset. Operationen gick bra dock ville de reda ut om infektionen. 13 dagar senare fick de svaret och efter ha legat själv på en stängd avdelning utan personal (fick en telefon att ringa dom efter ett par dar). Fick jag flytta till patienthotellet. 


En hudbakterie hade smygit sig in i höften och nu får jag förhoppningsvis rätt antibiotika, den 7 varianten på 6 månader. Dock behövs den tas intravinöst så en platta har opererats in i bröstet så att detta kan ske hemifrån med Distriktsköterskans hjälp 3 dagar i veckan. Nu vet jag vart mina skattpengar går i allafall. En dos kostar knappt 800:-, jag fick ut 110 st.....Tack för att jag lever i Sverige :)


Kuren varar till den 14 september och 16 september lyfter planet mot Vegas.

Nu får vi hoppas att höften håller sig på plats och att antibiotikan gör sitt. 
Rapporterna från förra resan uppskattades av flera, så jag ska göra mitt bästa för att skriva av mej over there i år oxå.


Denna gång är vi minst 6 stycken som åker, Molle, Klacken, Ståhl, Daniel, Sjöö och jag är klara. Nizze som var med förra året kommer bestämma sig senare. När allt såg som djävligast ut bokade vi resan och ingen ska nu få stoppa oss :)


Poker har jag inte spelat på länge så nu suger det i tarmen, kommer värma upp med lite pokeri goda vänners lag inom kort som uppvärming :)


Vegas se upp Ason är på väg igen

Ovido - Quiz & Flashcards